Zelfhulp Tips om te Stoppen met roken

  • by
Zelfhulp Tips

Denk positief

Je hebt misschien al eerder geprobeerd te stoppen met roken en het is niet gelukt, maar laat dat je niet afschrikken.

Kijk terug naar de dingen die je ervaring je heeft geleerd en bedenk hoe je het deze keer echt gaat doen.

Denk positief

Maak een plan om te stoppen met roken

Maak een belofte, stel een datum vast en houd u eraan. Het kan echt helpen om vast te houden aan de “not a drag” -regel. Als je in moeilijkheden verkeert, zeg dan tegen jezelf: “Ik zal niet eens een sleep hebben”, en blijf hieraan totdat de onbedwingbare trek voorbij is.
Denk vooruit op momenten waarop het moeilijk kan zijn (bijvoorbeeld een feestje) en plan uw acties en vluchtroutes van tevoren.

Overweeg uw dieet

Is je sigaret na het eten jouw favoriet? Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat sommige voedingsmiddelen, waaronder vlees, sigaretten meer voldoening geven. Anderen, waaronder kaas, fruit en groenten, zorgen ervoor dat sigaretten vreselijk smaken. Dus ruil je gebruikelijke steak of burger in voor een vegetarische pizza. U kunt uw routine ook tijdens of na de maaltijden wijzigen. Het kan helpen om meteen op te staan ​​en de afwas te doen of neer te strijken in een kamer waar u niet rookt.

Verander je drankje

In dezelfde Amerikaanse studie als hierboven werd ook gekeken naar dranken. Frisdranken, alcohol, cola, thee en koffie zorgen ervoor dat sigaretten beter smaken.

Dus als je weg bent, drink dan meer water en sap. Sommige mensen vinden dat het simpelweg veranderen van hun drankje (bijvoorbeeld overschakelen van wijn naar wodka en tomatensap) hun behoefte om naar een sigaret te grijpen beïnvloedt.

Stel vast wanneer u naar sigaretten hunkert

Een verlangen kan 5 minuten duren. Maak voordat je het opgeeft een lijst met strategieën van 5 minuten.

U kunt bijvoorbeeld het feest even verlaten, dansen of naar de bar gaan. En denk hier eens over na: de combinatie van roken en drinken verhoogt het risico op mondkanker 38 keer.

Krijg wat ondersteuning bij het stoppen met roken

Als vrienden of familieleden ook willen opgeven, stel hen dan voor om samen op te geven.

Er is ook ondersteuning beschikbaar van uw lokale stop-met-roken-service. Wist je dat je tot wel 4 keer meer kans hebt om succesvol te stoppen met hun deskundige hulp en advies?

U kunt ook de NHS Smokefree-hulplijn bellen op 0300 123 1044, geopend van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en van zaterdag tot zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Kom in beweging

Een overzicht van wetenschappelijke studies heeft aangetoond dat lichaamsbeweging, zelfs een wandeling van 5 minuten of rekoefeningen, de onbedwingbare trek vermindert en uw hersenen kan helpen om chemicaliën tegen hunkering te produceren.

Kom in beweging

Maak niet-rokende vrienden

Als je op een feestje bent, blijf dan bij de niet-rokers.

“Als je naar de rokers kijkt, benijd ze dan niet”, zegt Louise, 52, een ex-roker.

‘Denk aan wat ze doen als een beetje vreemd: een kleine witte buis aansteken en rook inademen.’

Houd je handen en mond bezig

Nicotinevervangende therapie (NRT) kan uw kansen op succes verdubbelen. Naast pleisters zijn er tabletten, zuigtabletten, kauwgom en een neusspray. En als u graag een sigaret vasthoudt, zijn er handheld-producten zoals de inhalator of e-sigaretten. Als je weg bent, probeer dan je drankje in de hand te houden waar normaal een sigaret in zit, of drink uit een rietje om je mond bezig te houden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *